Siteyi AMP yapma

Last Updated:

Sayfanı AMP'ye dönüştürmek için geliştirici bilgisi olması gerektir veya bir eklentiyi sunan bir CMS sistemi kullanman gerekir. Bu nedenle, geliştirici bilgisi yoksa, bunu getiren bir sistem kullan. AMP'de sayfaların nasıl erişilebilir hale getirileceğini burada açıklamaktadır, ancak sadece başlıklar, AMP'yi hata olmadan vermek için yeterli değildir. Çünkü AMP doğru bir şekilde programlanmadıysa, site Google'da önbelleğe alınmamıştır ve bu nedenle AMP'yi kullanmazsınız.

 AMP - Sayfanızı Bulunabilir Yapma

Bu nedenle, AMP'yi her zaman CMS sistemine doğru şekilde entegre etmek her zaman kolay ya da basit değildir. Örnek olarak, eğer AMP'de normal sayfalarda bir img etiketi gibi HTML elemanları kullanılıyorsa, img için, daha sonra amp-img kullanılır.


// HTML CODE
     0  <img src="welcome.jpg" alt="Welcome" height="400" width="800"></img> 

    // AMP CODE
       0  <amp-img src="welcome.jpg" alt="Welcome" height="400" width="800"></amp-img> 

      Elbette, bir geliştiriciyseniz, içeriği kendiniz filtrelemek ve tüm etiketleri dönüştürmek için PHP'yi kullanabilirsiniz. Veya AMP sayfalarını amp URL’ye göre ulaşılabilir hale getirinsin. Bugünlerde herkes program yapmalı çünkü her şey dijital olacak ve eğer bir programcı isen, diğerlerinden daha ileri ve daha önde olacaksın ellinde olan imkanlarla veya bilginle.



      AMP nasıl entegre edilir?

      Aslında entegre edilmiyor, daha önce de söylediğim gibi, bir geliştirici olman ve bu bilgiyi getirmen gerekiyor. Eğer değilsen bir CMS veya AMP'yi destekleyen bir sistem kullanman gerekir. Bağlantıda, AMP sayfalarının tam olarak nasıl oluşturulduğu açıklanmıştır, gerçekten kolaydır. İşte bu yüzden tnado'yu bir eklenti olarak değil, tam olarak sisteme kurdum :) 2 sayfa olduğu için, orijinal ve bir kez orijinal AMP tarafın da bir bağlantıya ihtiyac <head> içinde duyar. Ondan önce ama <html> içinede amp eklemek gerekiyor.

      HTML Sitemize bunu ekliyoruz:

      // HTML CODE
         0  <html lang="tr">  1      <meta charset="utf-8">  2      <title>Hello, AMPs</title>  3      <link rel="amphtml" href="https://www.example.com/url/to/amp/document.html"> 

        Ondan sonra AMP Sitesine bunu ekliyoruz:

        // AMP CODE
           0  <html amp lang="tr">  1      <meta charset="utf-8">  2      <title>Hello, AMPs</title>  3      <link rel="canonical" href="https://www.example.com/url/to/full/document.html"> 

          Gördüğün gibi, az değil, gerçekten zor da değil, buradaki öğreticiyi aşamalı olarak geliştireceğim, böylece sonuçta bitmiş bir sayfa olcak.

           İlk AMP


          Style nasıl entegre edilir?

          Sonra stili yapabilirdin ve bu stil etiketine bir cutsom geri dönene kadar aynıdır.


          // AMP CODE
             0  <html amp lang="tr">  1      <meta charset="utf-8">  2      <title>Hello, AMPs</title>  3      <link rel="canonical" href="https://www.example.com/url/to/full/document.html">  4      <style amp-custom>  5        /* any custom style goes here */  6        body {  7          background-color: white;  8        }  9        amp-img {  10          background-color: gray;  11          border: 1px solid black;  12        }  13      </style> 

            Yani AMP içermeyen bir sayfayı tamamen AMP'ye dönüştürmek için, geliştirici olman gerekir. Sadece orijinal sayfada bulunan içerikle konuşmak için yeni bir sayfa oluşturuyorsun. Bu Sayfya istersen bide AMP olarak bak:  Siteyi AMP yapmak - AMP Çok fazla malzeme içermiyorsa bile size yardımcı olabileceğimi umuyorum.