İçerik yönetim sistemi nedir ve nasıl kullanılır

Reklam

Last Updated : |  

Bir Web IYS (Web İçerik Yönetim Sistemi), web sayfalarınız gibi web sitenizdeki herhangi bir içeriği oluşturmak, düzenlemek ve düzenlemek için kullanılan bir yazılımdır. Medya içeriği veya metin içeriği. Bu yazılım web tabanlıdır ve web sitenizi sunmak için tasarlanmış ve geliştirilmiştir.

Günlük çalışmanızı kolaylaştırması gibi Menüde bir sayfa ve bağlantı oluşturun ya da bir blog yazısı yazın ve RSS beslemesine gömün, böylece daha sonra Web'de görünecekler. Site haritasının yanı sıra yönetime sahip kullanıcı sistemi (otomatikleştirilmiş) - bu nedenle IYS'nin işi sizin için yapması veya kolaylaştırması gerekir.

Bir IYS ile bu işlevler ve yüzeyler sağlandığı sürece birçok şey uygulanabilir. Web tabanlı yazılım, bilgiyi programlamak için web (yazılım) geliştiricileri gerektirir. Bu yüzden her IYS farklı. İnternetin hızla arttığını ve birçok şeyin değiştiğini ve diğer teknolojilerin daha da geliştirilmedikleri anda kullanılmayacağını unutmamalısınız. Herkes farklı bir IYS tasarlar ve bu nedenle, seçilen IYS ile zaten bildiğiniz çeşitli araç sayfalarını araştırır ve kontrol eder. Söz verdikleri kadar SEO veya performans getirmediklerini hemen anlayacaksınız :)

Konuya geri dönerek içeriğinizi bu arayüz üzerinden oluşturmak, düzenlemek ve yayınlamak için bir IYS kullanabilirsiniz, paylaşın ve çok daha fazlası.



Web sayfaları için farklı web içerik yönetim sistemleri

İnternette ücretsiz, belirli bir fiyat için veya lisans almak için sayısız farklı IYS sistemi vardır. Tüm IYS sistemlerinin farklı yapıları ve amaçları vardır, bu nedenle ilk önce genel bakış almak önemlidir. Hemen bir tane seçer baslarsan o zaman o kadar çabuk da kaybedersin.

Küçük kontrol listesi:

  • Teknoloji için neye ihtiyacım var?
  • Hedef işlevlerim için neye ihtiyacım var (zaten entegre edilmişler mi veya onları çok fazla zaman ve / veya maliyetle eklemek zorunda mıyım?)?
  • Web sitemi veya yalnızca açılış sayfasını genişletmem gerekiyor mu?
...
Saygın bir IYS kullanıyorsanız Google istisna yapmadığından her şeyi desteklemelidir, ancak Google’ı düzgün şekilde bilgilendirmek için yapılandırılmış verileri desteklememektedir.

Listenizi oluştururken, bir CMSİçerik Yönetim Sistemi araştırmasında sayısız başka fikirle karşılaşacağınızı ve listenizin kendi başınıza olduğu gibi genişleyeceğini fark edeceksiniz.

Seçtiğiniz İYS size hitap etmelidir (günlük olarak çalışacaksınız). Bununla başa çıkabilmek için kolayca en iyi durumda bulunmalısınız. Sürekli olarak CMS'den şikayet etmenin ve gerekli gördüğü şeyleri kaybetmemenin hiçbir yolu yoktur. Yani, içeriğiniz, çünkü bu çok daha önemli, çünkü seçme CMS her şeyi en iyi duruma getirmelidir.



Bu bir IYS ve daha fazlasını beraberinde getirmelidir

Ayrıca sadece küçük bir kontrol listesi:
  • Sayfalar, yazılar, medya, kullanıcı yönetimi vb.
  • Şablonlar Mikro Veri İşaretlemesi (birçok kişi tarafından saygı gösterilmez)
  • Site haritası desteği
  • Arama motoru optimizasyonu (mümkün olduğunca iyi)
...

Bir İYS ihtiyacınız olan her şeyi getirirse, doğru yoltasınız demektir. Ancak, daha sonra muhtemelen yardıma ihtiyacınız olacağını unutmayın; bu nedenle üreticinin sitesini, forumu veya desteğini ziyaret edebilirsiniz. Siz de bu desteği alırsanız veya oldukça zayıf görünüyorsa sorun. Bir web sitesi bir apartman dairesi gibidir, eğer temiz tutmazsanız sonunda geçemezsiniz.

Bir CMS sizi durdurmamalı, yardım etmeli. Ne yazık ki, bugünün CMS sistemlerinde ve giderek daha fazla kullanıcının kodunu veya parçalarını yapmaya çalıştığını göremiyorsunuz. Fakat bu gerçekten, geliştiricilerin kendileri olmadan sorunları çözmek için sürekli okumak zorunda olduğunuz bir İYS'nin ardındaki anlam mıdır? Çözülmesi gereken problemler en fazla formda veya özel bir yüzeyde olmalıdır. Çünkü geliştirici olmayan bir kişi ne yaptığını bilmediğinden başka bir hatayı veya diğer hata kaynaklarını tehlikeye atar. Küçük bir örnek, eğer arabam sürmeyi bırakırsa, kendim tamir etmeyi denemeyi değil, atölyedeki profesyonellere götürmeyi denerim.
İşte küçük bir ek liste:

  • Robots.txt düzenlemek mümkün olmalıdır
  • .Htaccess dosyası hakkında bilgi
  • Sitemap.org ve Site Haritası Dizini için en iyi Site Haritası (Daha büyük siteler için) veya bir Site Haritası dizini için destek
  • RSS sayfanın beslemesi ve çok karmaşık değil (gizli ve benzeri)
...


Ve neden bir İYS?

Elbette her şeyi kendiniz programlayabilirsiniz. Ne kadar tecrübe kazandığına bağlı. Bir güncelleme fonksiyonuna ihtiyaç duymanız için sürekli olarak geliştireceksiniz. Muhtemelen ayrıca medya yüklemek, kullanıcı sistemi eklemek, sayfa oluşturmak, biçimlendirmek ve ve vb. Yapmak istersiniz. :) Programlama sırasında çok fazla zamana ve kısa ve güvenli yollara ihtiyacınız olduğunu çabucak anlayacaksınız. Eğer sabrınız yoksa ve daha sonra ne kadar iş olduğunu fark ederseniz, gerçekten iyi düşünmeden önce planlayın ve düşünün, böylece bir süre sonra bırakmazsınız.



Bir SEO içerik yönetim sistemi

Bir SEOCMS, istenen sonuçları elde etmek için en iyi özellikleri ve özellikleri sağlamak üzere tasarlanmıştır. SEO'yu geliştirmek için bir CMS'ye ve elbette insan eylemlerine ihtiyacınız var. Bir karşılaştırma olarak, bu daha anlaşılabilir olabilir, yalnızca aracınızın izin verdiği şekilde bir yarış sürebilirsiniz.



Benim kişisel sonucum sadece

Yukarıdakilerden bazıları geliştirici için küçük şeylerdir, bu yüzden neden diğer şeyler için bir eklentiye ihtiyaç duyduğumu anlayamıyorum. Bunlar entegre değilse, geliştirici olmayan bir kullanıcı tarafından programlanan bir eklenti yükleme riski taşıyorum. Ve en kötüsü, internette bulunan kod parçacıklarından, bu da kendi kodumu dengesiz hale getiriyor ve sonuçta robots.txt nedeniyle tüm web sitemi

Web sitenize sorunsuz bir şekilde eşlik etmek için her gün ve uzun vadede birlikte çalışmak zorundasınız; bu, ne yazık ki günümüzün CMS sistemlerinde pek görülmemektedir.

Sadece birkaç sık kullanılanları adlandırmak için:

...

Burada World Wide Web’de benden CMS kullanımına bir bağ var.
 CMS istatistikleri

Reklam

Your Comment

* This fields are required, email don't publish
?

This field is optional
Fill this field link your name to your website.

Data entered in this contact form will be stored in our system to ensure the output of the comment. Your e-mail address will be saved to determine the number of comments and for registration in the future

Ben bu Privacy policy ve Kullanım Koşulları. I Confirm the submission of the form and the submission of my data.
tnado © 2024 | Her hakkı saklıdır
Made with by prod3v3loper