Geliştiriciler için beş iyi Google Chrome uzantısı

Last Updated:

Bugün pek çok araç var. Bununla birlikte, hangileri yararlıdır; bunlar zaten mevcut olup, gerçekten önemli olan şirketlerin hangileri?

Google, bir ya da en büyük arama motoru sağlayıcısı olduğundan, araç varsa, Google ilk söz konusudur. Bir geliştirici veya başka biri için yararlı olması gereken 5 Google Chrome Araç Çubuğu araçlarını bir araya getirdim. Analytics'i birer birer ama kısaca özetledim, çünkü bunlar 3 farklı araç olsa bile, hepsi de analitik ile ilgilidir.



Geliştiriciler için 5 Google Chrome uzantısı

Bu araçların tümünü kendim kullanıyorum ve onları tavsiye etmemin gerekdiğini düşündüm, eğer benim için faydalı oluyorsalar, başkalarınada faydalı olur diye sunmak isteridim, umarim faydalı olur :)



Google Haritalar muhtemelen en iyi bilinen

Dolayısıyla haritanızın düzgün çalışması durumunda Google'ın yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Bu oldukça kullanışlı, çünkü bunu doğrudan tarayıcınızda test edebilirsiniz. Google Haritalar API denetleyicisi kullanımı çok kolaydır ve her şey açıklandınır ve yardım sayfalarına destek için bağlantılar bulunur.


 Google Maps


İzleyiciyi tarayıcınızda izlemek için Tag Manager

Etiket Yöneticisi kullanıyorsan, Etiket Yöneticisi kodunun çalıştığından emin olmak için uzantıyı yüklemek çok yararlıdır. Aksi takdirde, körü körüne çalışırsın ve kodunun gerçekten işe yaradığını kesin tespit edemesin.

Elbette konsoldan da bakabilirsin, ancak bu daha pratik. Ayrıca, bu eklenti de Google Analytics ile etiket yöneticisi aracılığıyla herhangi bir katıştırılmış kodunu izleyebilirsin.


 Tag Manager


AMP doğrulama yalnızca AMP ortamındaki geliştiriciler için ilginçtir

Hataları konsoldan bakmak zorunda kalmadan görüntülemek için web sitesinde bir AMP sayfası olsa bile bu aracı Chrome'a yükleyebilirsiniz. Dolayısıyla, ziyaret edilen web sitesinin AMP'de olup olmadığını hemen anlar ve yeşil yanar.

Veya tarayıcıda AMP tarafındaki URL'yi aşağıdaki gibi genişlettiğin URL hata ayıklama programını kullanırsan URL'niz#develpoment=1. Burada ancak AMP tarafı algılama yok. Ve bu nedenle hata ayıklayabilmen için Geliştirici aracını Tarama öğesinde Examine öğesiyle çağırman gerekir.


 AMP Doğrulayıcı


Google Analytics ve Adsense kullanıcıları için yayıncı Araç Çubuğu ilginç

Chrome'la web sitenizdeki istatistiklerinizi (Analytics, Adsense ve diğerleri gibi) görüntülemek için bu aracı kullanabilirsiniz. Hızlı bir şekilde bilgi almak çok kullanışlıdır.



 Publisher Toolbar


Google Page ve Debug Analytics

Bu araçlar, neyin atıldığı, ayarlandığı veya hangi ziyaretçilerin (örneğin Analytics) vb. Bulunduğu hakkında ayrıntılı bilgi gösterir. Örneğin, anonim IP saldırılarınız olup olmadığını kontrol etmek için kullanabilirsiniz.


 Sayfa Analizi


Her avukatın web sitesinde bunu yasal olarak güvence altına alınmış olarak tanımlanmaktadır. Elbette, size faydalı olacak diğer bilgileri de alabilirsiniz.


 Analytics Ayıklama


Değerlendirmeyi geliştirmek için kendi verilerinizi kaydetmeyin

Kendi verilerinizi yakalamak ve kullanılan araçların değerlendirmesini daha zor hale getirmek üzücü. Bu nedenle, değerlendirmeyi mahvetmediğinizden emin olmak için bu aracı kesinlikle kullanmalısınız.

 Analytics'i Devre Dışı Bırak